Welkom bij ENO

Welkom op de website van Schaakvereniging S.V. E.N.O. (Ernst Nut en Ontspanning) in Nijverdal. Onze wekelijkse schaakavond op maandag in Wijkgebouw “De Brake” Schipbeekstraat 1 in Nijverdal wordt altijd goed bezocht door schakers en schaaksters van alle leeftijden. De avond begint om 19.45 uur en duurt uiterlijk tot 23.45 uur.

Schaakavond

Bij E.N.O. kun je schaken voor de interne competitie. De interne competitie is verspreid over het hele jaar en bestaat uit 28 tot 32 ronden. Naast interne competitie wordt ook nog gestreden om De Beker. Dit is een knock-out competitie. Tussendoor worden diverse snelschaak toernooien gehouden waarvan de bekendste de strijd om de Herman Keizer Trofee. Ook kunt u deelnemen aan trainingen.

Verder neemt E.N.O met verschillende teams deel aan externe wedstrijden welke worden georganiseerd door de Schaakbond Overijssel waar onze vereniging bij aangesloten is. Klik hier voor meer informatie over de externe competitie.

55+ Schaak

Op woensdagmorgen van 9:00 – 11:30 uur organiseren een aantal leden van E.N.O. een 55+ Schaakochtend. Deze ochtend wordt gehouden in “De Cirkel” aan de Nijkerkendijk te Nijverdal. Op deze morgen wordt in een ontspannen sfeer geschaakt in een competitie. Voor meer informatie klikt u hier.


Zomeravondcompetitie

Op de zomeravonden spelen we 3 avonden achter elkaar een competitie. We hanteren een open inloop. Iedereen is welkom, clubschakers, huisschakers en mensen die het weer eens willen proberen. Op de zomeravond competitie speel je korte partijen tegen tegenstanders met vergelijkbare speelsterkte. We denken dat we daarmee gasten en belangstellenden een leuke gelegenheid bieden om (weer) eens kennis te maken met het schaken, met de sfeer en met de gezelligheid bij onze club Schaakvereniging E.N.O.

 

Kennismaking met ENO

Voor nadere kennismaking is het ook mogelijk om 6 avonden vrijblijvend mee te schaken op de maandagavond.

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het contactformulier.