Sensationeel slot Herman Keizer Trofee

Het snelschaaktoernooi om de Herman Keizer trofee op 30 oktober 2023 was een sensationele thriller. In de laatste ronde werd er gestreden om de eerste plaats.

Johan op den Dries op de eerste plaats met 7,5 uit 8. Johan had aan een remise genoeg voor de titel. Hij moest het in de laatste ronde opnemen tegen Marco Lamers. Marco heeft als motto: ‘Marco Lamers in vorm, altijd lastig’. En dat bleek.

Etiën Alssema had een half punt minder, en mocht spelen tegen Thijs Kampman. Etiën moest zelf winnen en Johan verliezen om de Herman Keizer trofee te winnen. De partij tussen Etiën en Thijs was een echte thriller.

Herman Keizer keek toe hoe Marco Lamers (rechts) Johan op den Dries versloeg.

De partij tussen Etiën (links) en Thijs werd beslissend. Snelschaken werd ook letterlijk snelschaken. Allebei de spelers vochten tegen de tijd.
Uiteindelijk verloor Thijs deze strijd. Hij ging door de klok, Etiën keek opgelucht naar zijn klok, en zag dat er nog 9 seconden op stond. Toen bleek dat hij erachter kwam dat Johan had verloren, wist Etiën dat hij voor de 6e keer de Herman Keizer trofee had gewonnen.


beide spelers in tijdnood
Thijs verliest Etiën heeft 9 seconden over
PlayPause
previous arrow
next arrow
 

Uitslag klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *