Korte notatie

Beste schakers, blijf gezond en gebruik het gezonde verstand iedere dag.

Onze hobby heeft nu ook het voordeel, dat het schaken op de computer een uitlaatklep is.
Althans dit geldt wel voor mij. Dan kun je je aan de familieperikelen onttrekken en mogelijke confrontaties vermijden. Via het programma Lichess speel ik snelschaakpartijen met zeer wisselend resultaat. Dat is ook een ijdele hoop om beter te worden. Ook speel ik wel partijen na uit de krant en nu volg ik de partijen van Giri voor het Wereldkampioenschap. Zal hij ooit echt doorbreken?
Daarnaast inventariseer ik mijn lesmateriaal voor het lesgeven op de scholen. De Sint Sebastianus school uit Hellendoorn wil komend schooljaar serieus met het schaken op school beginnen. Kortom, het schaken is best in deze rare tijden een belangrijke bezigheid.
Ik ben van beroep huisman. Sinds mijn beide zoons het huis uit zijn (alweer 10 jaar) heeft dat natuurlijk een andere dimensie. Het voordeel is dat ik gewend ben om mijn eigen tijd in te delen. Boodschappen doen, schoonmaken, eten koken, koffiedrinken, met de buren praten, door het dorp wandelen en het rondje Regge fietsen. Dit is echt een dagtaak!
Klassieke muziek is voor mij een andere uitlaatklep. Ik luister altijd naar Radio 4 en speel piano.
Maar toch, het gedwongen isolement maakt het leven kaal. De mens is een sociaal dier. Een echte schaakwedstrijd spelen blijft altijd mooier dan het spelen tegen de computer.
Dit schaakseizoen zit er waarschijnlijk al op.
Nogmaals, houd het hoofd erbij. Er komen andere, betere tijden.

Bob Faber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *