ENO aanwezig op geslaagd sport- en cultuur festival in Nijverdal

Op 9 september jongstleden stond in het centrum van Nijverdal het sport- en cultuur festival op het programma. Het festival is de ideale plek waar lokale sportverenigingen zich aan het publiek kunnen presenteren. Uiteraard was dit ook een mooie kans voor ENO om de schaaksport aan een brede en gevarieerde doelgroep te tonen.

Vandaar ook dat tijdens de afgelopen ALV door het bestuur gevraagd werd wie van onze leden het ENO kraampje tijdens deze dag zouden willen bemannen. Peter en ondergetekende gaven aan hier wel bij te willen helpen. Helaas bleef het daarna wat organisatie van de dag betreft net iets te lang stil (liet het aftreden van onze voorzitter zich hier organisatorisch direct pijnlijk voelen? 😉), waardoor de aanwezigheid van ENO na nog wat koortsachtige WhatsAppjes heen en weer net iets na de daadwerkelijke start van het event geregeld was, maar goed.. Magnus Carlsen komt ook wel eens wat te laat aan bij zijn bord.

Half 3 hadden we een bemande stand, een schaakbord en alle andere benodigdheden geregeld. Met niet in de laatste plaats, zoals te zien is op de foto, een paar absolute ELO zwaargewichten van ENO die alle finesses en nuances van onze mooie sport aan het publiek konden tonen. Erik voelde zich helemaal als een vis in het water, door de nabijheid van Lezzet (het oude SamSam) recht tegenover onze stand kon hij zich net als op de maandagavond na een intensieve pot even weer opladen met een versnapering uit de frituurpan. Maar ook Chris, Sander, Etiën, Peter en JW lieten zich zien.

In het zonnetje kwamen allerlei geïnteresseerden, in de leeftijd van 7 tot en met 70 jaar, langs onze stand om te vragen wat we aan het doen waren of om zelf een potje mee te schaken. Een aantal van hen deed dit best verdienstelijk en we heten iedereen die zich bij onze stand heeft gemeld dan ook van harte welkom op de maandag avond in de Brake om eens een potje mee te spelen. Van half 7 tot half 8 voor de jeugd, of vanaf kwart voor 8 voor de senioren.

Jan Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *