Belschaak

Gebaseerd op een idee van Dick, “gong schaak”, hebben we op 4 december bij gebrek aan een gong belschaak gespeeld. Hier moesten eerst nog wat regels voor opgesteld. Zoals bijvoorbeeld het verwijderen van een stuk bij een ongeldige zet. Iedere speler begon met wit. Daarna iedere keer zodra de bel ging schoof de speler een bord op om daar een zet te doen. Remise was niet toegestaan. Adriaan was scheidsrechter. Deze luidde regelmatig de bel en haalde ook af en toe een stuk van het bord.


Een goed deelnemersveld.
Het duurde bijna 1,5 uur voordat alle partijen van de eerste ronde waren beëindigd. Meerdere spelers hadden twee keer de koning mat gezet. Omdat helaas enkele van deze spelers na de eerste ronde er vandoor gingen, misten ze de kans op een (hoofd)prijs.

In ronde 1 speelde ieder voor zich. In ronde 2 werd gespeeld als team. Gelukkig kwam Jelle langs om in te vallen voor Adriaan, die graag een ronde als teamlid mee wilde spelen.
Na de puntentelling aan het einde van ronde 2 bleek Daan met de meeste mat zetten in alle rondes als winnaar te zijn geëindigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *