Start Interne competitie (4 september 2023)

Een nieuw seizoen is aanstaande. Volgens de competitieleider zijn er maximaal 34 schakers die een gooi gaan doen naar de titel van intern kampioen. Al moet hierbij wel aangetekend worden dat 5 van hen al een langdurige afwezigheid hebben laten registreren. Je zou dus kunnen stellen dat er 29 min of meer serieuze kandidaten zijn om Johan op den Dries (inclusief hemzelf) op te volgen als clubkampioen van de s.v. ENO.

Nieuw in dit bonte gezelschap is de Rijssenaar Daan Willemsen. Via diverse lokkertjes hebben we hem aangespoord om (naast bij de s.c. Rijssen) ook bij ons te komen schaken. Welkom! En natuurlijk veel succes gewenst.

In het rijtje kanshebbers voor de titel is nu ook Guy Bielderman nadrukkelijk opgenomen. Hij zal zeer regelmatig zijn opwachting maken. De eerste ronde (en ook een enkele keer later in het seizoen) is hij nog afwezig wegens persoonlijke omstandigheden maar het is (als hij er is) wel zeker dat hij zijn volle gewicht in de strijd gaat gooien.

Traditioneel spelen de nummers 1 en 2 van het afgelopen seizoen in de eerste ronde tegen elkaar. Stiekem hopen we er op dat Etiën het gat tot de regerend clubkampioen wat kleiner kan houden dan vorig seizoen het geval was. De kiebitzers hopen immers op een spannende competitie.

Indeling voor ronde 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *