Kort verslag ENO V2 tegen WSG V2

Vol goede moed en een positief voorgevoel begonnen we maandagavond 13 november thuis aan onze 2e wedstrijd in de  externe competitie. Het feit dat we eerste wedstrijd gewonnen hadden en gezien de gemiddelde rating van onze tegenstander dachten we dat we wel zouden kunnen winnen, we hadden wel een invaller voor Bob (Faber) maar omdat Harry (Doctor) die ons kwam “versterken” zouden we zeker moeten kunnen winnen.

Helaas liep het anders Jan Willem verloor zijn partij al vroeg en naar eigen zeggen heeft hij zitten slapen in plaats van te schaken. Dit was natuurlijk een tegenvaller maar gezien de stand op de andere borden was nog niet alles verloren en zag het er zowel bij Marco als ook bij Harry het er nog goed uit bij  mij zag het er na een moeizame opening ook nog niet echt slecht uit.

Naarmate de avond vorderde kwam ik na eerst nog een pion voor te staan maar later een pion achter door een paar foutjes die niet nodig waren. De pion achterstand bleek in het eindspel wat mijn tegenstander met geluk zonder het te weten een (naar eigen zeggen) de winnende zet had gedaan. Dus helaas winnen zat er voor ons niet meer in.

Ook Harry maakte een fout waardoor hij een stuk verloor en even later ook de partij. Dit was jammer maar verlies was toen wel een feit.

Marco had  intussen ook een voorsprong van  1 pion in het eindspel en had nog een paard terwijl zijn tegenstander nog een loper had. Marco was echter al redelijk ver opgedrongen met 2 verbonden pionnen terwijl zijn tegenstander een pion verder opschoof in de hoop dat dit hem of een stuk of zeker een pion winst zou opleveren. Marco dacht daar anders over en gaf zijn paard tegen de opgerukte pion, Zijn tegenstander trapte erin en toen Marco een van zijn opgerukte pionnen opschoof was promotie een niet meer te voorkomen feit en zag zijn tegenstander zich genoodzaakt de partij op te geven.

De eer was gered maar helaas de winst ging naar Winterswijk.

 

Dick

Klik hier voor de ranglijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *