Impressie verslag PSV Dodo 2 – ENO 1

Zaterdag 7 Oktober was het weer zover tijd voor ronde 2, wij mochten uit naar Putten om te spelen tegen PSV DoDo 2.

Matthew was er niet bij vanwege zijn eigen bruiloft.

 

 

 

Met recht een ‘ happy couple’

Hopelijk zien we Matthew snel weer naar zijn wittebroodsweken.

We hadden Adriaan mee als vervanger van Matthew.

Dus werd er met goede moed achter de borden plaats genomen.

 

 

 

 

 

 

Op papier is ENO de rating favoriet, maar het waar maken op de borden is nog geen uitgemaakte zaak.

 

 

Guy kreeg op bord 1 een Koningsindisch stelling tegen zijn Engelse opening , lekker rustig houtjes schuiven.

 

 

 

 

 

 

Johan op bord 2 had het wat zwaarder met een verrassing van zijn tegenstander in een Chigorin opening.

 

 

 

 

 

 

Aan bord 3 had Etiën de sterkste speler getroffen en beide waren in een zwaar gevecht verwikkeld in de pirc.

 

 

 

 

 

Adriaan nam plaats aan bord 4 om te spelen, tegen een taaie betonschaker. Adriaan heeft tegen de betonschakers de methodiek zetjes doen en dan verder kijken.

 

 

 

 

 

De rots in de branding Dennie had plaats genomen op bord 5 en speelde een zeer effectieve ruilvariant tegen de Slavische opening.

 

 

 

 

 

Jelle had aan bord 6 een aangenomen damegambiet. Tegen een jeugdige speler, altijd moeilijk zulke jonge spelers van je afhouden met hun aanvallende stijl.

 

 

 

 

Bord 7 speelde Rody met wit, die rustig in zijn karakteristieke stijl begon.

 

 

 

 

 

Bord 8 speelde de nieuwe aanwinst Thijs  met zwart de Caro–Kann. In deze partij werd het een
doorschuif variant.

 

 

 

Jelle was als eerste klaar,  hij was in een wat ongelukkige positie gekomen maar via een heel mooi tussenschaakje pakte hij de winst 0 – 1. Daarna werd de partij van Thijs remise, hij had een paar keer de kans om een zeer overweldige stelling te kunnen creëren, maar had de Witte aanval op zijn koning onderschat dus het werd uiteindelijk remise. ½ – 1½. Dennie ging lekker te werk in de ruilvariant van het Slavisch. Zijn paarden waren zeer vervelend voor zijn tegenstander om binnen te dringen en de stelling te controleren. Nadat hij een mooie pion had veroverd ging het snel ½ – 2½. Niet veel later werd de partij van Rody beslist. Hij had een kwaliteit verloren, maar had compensatie daarvoor in druk en aanval op de vijandelijke koning. Zijn tegenstander wist hier toch iets beter over weg mee over weg te gaan. 1½ – 2½. Johan kreeg een vreemde zet van zijn tegenstander in een chigorin en Johan had het erg moeilijk om de goeie zetten te vinden, helaas kon hij ze niet allemaal vinden en ging de bietenbrug op 2½ – 2½. Dus het stond weer gelijk met nog 3 partijen te gaan. De vervanger van Matthew was Adriaan, die met zijn ”gewoon zetjes doen” stijl zijn tegenstander heel langzaam maar vakkundig oprolde in een pionneneindspel. 2½ -3½.  Het duo Etiën en Guy waren als laatste bezig met de stand 2½ – 3½ in ons voordeel, maar die verrekte tijdnood fase was voor beide speler fataal, Etiën had in de opening een pion gewonnen en had een heerlijke stelling , maar de stelling glipte hem als fijn zand tussen de vingers door en kwam in een theoretisch eindspel te recht van toren tegen toren en de f en h pion, maar dit is erg moeilijk te houden en ging helaas de boot in. 3½ -3½. Guy had in de opening een briljant zet gevonden en pas in de analyse het beste vervolg gevonden, maar kwam uiteindelijk met een beetje hulp van de tegenstander in een toren met twee pionnen tegen het loper paar eindspel. Tot in tijdnood Guy op de 40e zet de verliezende zet maakte en zijn toren verloor tegen 1 loper dus ook het eindspel verloor. 4½ -3½, hier mee ging de wedstrijd nipt naar het thuis spelende team. Er zijn nog 7 ronden te gaan, er is nog van alles mogelijk, het seizoen is nog lang op naar de volgende wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen Winterswijk.


Voor meer informatie over de externe competitie klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *