ENO3 viert het kampioenschap.

Na het behalen van het kampioenschap door de winsten in de laatste twee uit wedstrijden,  tegen respectievelijk Rijssen 3 (zie foto) en HEC 3 won ENO3 de laatste wedstrijd thuis met 4-0 van Park Stokhorst 3.
Inmiddels zijn we het wel gewend. Erik Eikenaar was op bord 1 snel klaar. Nadat hij een stuk voorkwam te staan kostte het hem geen moeite meer om de partij te winnen.
Eric Klaasen speelde op bord 2 met wit een Schotse partij. Zwart week met ( 5 .. .c5) zet al snel hiervan af. Na wat geschuif met de paarden in de opening, kon Eric een mooie aanval opzetten met als resultaat een vork naar koning en dame. Op de damevleugel kon hij vervolgens met toren, dame en een pion doordrukken en zwart gaf op.
Chris Bos speelde op bord 4 met wit Italiaans. Hij kon als hij beter had opgelet al in de opening toeslaan. Helaas gemist waardoor het een tijd lang was blijven zoeken. De partij leek te eindigen in een eindspel met loper en pionnen voor wit en een paard met pionnen voor zwart. Maar voordat het zover was liet zwart zijn laatste toren afpakken die wit net had aangeboden te ruilen. Zwart gaf op.
Rachel op den Dries spelend met zwart op bord 3 benutte elke minuut die haar was toegewezen. De partij eindigde met voor haar een pionnen voordeel. Wit kon promotie niet meer verhinderen anders dan door de partij op te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *