ENO V3 kampioen

Maandag 25 maart stond de wedstrijd in Haaksbergen tegen HEC3 op het programma. Een bijzondere wedstrijd waar we naar uitkeken, want bij winst konden we het kampioenschap al vieren. Hoewel we nog een wedstrijd te gaan hebben, zou in dat geval Rijssen 3 ons niet meer kunnen achterhalen.

Rachel ging op eigen gelegenheid en Erik, Chris en Eric togen richting Haaksbergen.
Rachel speelde een goede partij, vanuit een Pirc opening speelde ze het juiste plan om wit onder druk te zetten. Na 12 zetten stond deze stelling op het bord:

Loperpaar, actief spel, half open f lijn. Een paar zetten later blunderde de tegenstand een paard weg. Op zet 29 gaf wit op bij deze stand:

Chris speelde met zwart en er kwam een loperspel op het bord. Gecontroleerde partij waar regelmatig werd afgeruild. In de eindstelling stond Chris beter en had nog een pion kunnen winnen. De stand was toen al zover dat we zouden winnen en Chris besloot remise aanbod aan te nemen. Dit was de slotstelling:

Erik speelde een goede partij en zetten de tegenstander flink onder druk, die prompt op de 9e zet in de fout ging en haar paard verloor. De stelling op de 21e zet zag er als volgt uit en gaf zwart geen hoop meer op een remise of meer.

Eric speelde met wit een Schotse partij. Op de 13e zet besloot zwart tot een bijzonder offer in deze stand:

Lxe4? Met uiteindelijk het loperpaar tegenover 2 pionnen kon wit telkens goed zetten vinden om het zwart steeds lastiger te maken. De loper extra en samenwerking tussen de zware stukken werd zwart uiteindelijk te veel en zwart gaf op bij deze stelling:

Opgave had eigenlijk wel 10 zetten eerder gekund. Al met al een prima pot van ons alle 4 en terecht kampioen. De laatste wedstrijd tegen Park Stokhorst 3 gaan we uiteraard nog ons best doen om een paar mooie partijen te spelen.

Groeten,
Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *