ENO zaterdag 1 – Voorst 1 3,5 – 4,5

De gedachte vooraf omschreven door Marco Lamers. Voorst is een van de sterkste tegenstanders. Het zal wel een zware middag worden in wijkgebouw ‘De Brake’.
Beide teams speelden met 1 invaller. Waarom beide afwezige spelers in Azië zaten is niet bekend. Zou het coronavirus hier iets mee te maken hebben? Doordat Dennie Klink bij ENO afwezig was, maakte Thijs Beene zijn debuut in het eerste van ENO. Thijs heeft in de interne competitie van de 10 wedstrijden er 8 gewonnen. Thijs zijn kwaliteit is om in een tactische stelling de puzzel in de stelling op te lossen. Het leek wel of zijn tegenstander dit wist, want die zorgde via de opening dat er een positionele stelling op het bord kwam. Thijs heeft gestreden, maar helaas verloren.

Thijs Beene debuteert in ENO zaterdag 1

Op bord 1 en 2 wonnen Etien en Matthew. Matthew zijn tegenstander had maar liefst 200 ratingpunten meer! Deze partij zal ongetwijfeld geanalyseerd worden in het clubblad, want Matthew werd na de wedstrijd door de redactie van de Matzetter er op geattendeerd dat hij zijn notatie op een nieuw notatieformulier netjes en leesbaar mocht gaan opschrijven. Verder verloor Freek. Adriaan speelde remise.

Marco had een hele goede stelling. Twee pionnen meer in het eindspel. Toch kwam hij op een of andere manier in een matnet. Geen visnet, maar een matnet volgens Marco. De tegenstander bood remise aan, terwijl Marco zag dat hij 2 pionnen kon winnen. Een remiseaanbod is natuurlijk dan zwakte om die aan te nemen. Dat zou u natuurlijk ook niet doen. Marco juichte vanbinnen, wordt dit dan zijn eerste partij in de 4e KNSB die hij ging winnen dit seizoen. De tegenstander had nog een plan. Dit plan heeft Marco onderschat. Hij ging op 2 manieren mat, en kon het op 1 manier verdedigen.

Het matnet wordt berekend door wit. Ziet u het?

De laatste 2 partijen waren spannend. ENO stond met 2,5 – 3,5 achter. In de wandelgangen bij het team van Voorst werd al gefluisterd dat Jelle’s tegenstander remise stond of mogelijk ging verliezen. Bij het andere bord stond Rody op winst, dus dat betekende ENO misschien wel ging winnen. 15 min later kwam in een keer Jelle uit de zaal, hij had verloren. Blijdschap in het team van Voorst, de wedstrijd was gewonnen. Uiteindelijk gaf de tegenstander van Rody op, en was de eindstand bereikt. ENO zaterdag 1 – Voorst 1 3,5 – 4,5. Op naar de volgende wedstrijd, in en tegen Doetinchem.

Rody won met een mooie partij
Teamleider Etien op bord 1
Het was warm in de zaal, de tegenstander van Adriaan dacht daar anders over
Denksport en genieten van een flesje bier. Jelle doet het voor
Partij van Thijs wordt geanalyseerd

Klik hier voor de actuele stand en de persoonlijke uitslagen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *