ENO viertal 2 wint op 02-03-2020 van Pallas Deventer 1

Op 02-03-2020 speelden wij thuis tegen Pallas 1 uit Deventer.
Ondanks het slechte weer door het donkere Salland kwamen de drie schakers en schaakster keurig op tijd in ons clubgebouw aan, zodat we keurig op tijd met de wedstrijd konden beginnen.

Op bord 1 viel Thijs Beene in voor onze eerste bordspeler Bob Faber. Bob was wegens een korte vakantie verhinderd. Thijs speelde een solide partij waarin het lange tijd niet duidelijk was wat er uiteindelijk uit de bus zou komen. In het eindspel offerde Thijs een pion om ruimte te maken voor zijn andere pionnen, zodat die in de positie kwamen om te promoveren tot dame. Daar zijn tegenstander in hevige tijdnood was, zag zijn tegenstander het niet meer zitten en gaf op.

Aan bord 2 speelde Chris Bos, hij was vrij vroeg met zijn partij klaar en kwam bij mij met de mededeling dat hij gewonnen had. Omdat wij elkaar toen nog een hand mochten geven heb ik hem hiermede gefeliciteerd, maar van zijn partij had ik verder niets gezien.

Aan bord 3 speelde Sander Lamers. In de opening van de partij verloor ik een pion, maar daarom natuurlijk nog geen treurnis, er lagen nog allerlei kansen open. Echter enkele zetten later verloor ik nog een pion en nog weer later nog een. Ik speelde dus met drie pionnen minder op het bord. Langzaam werd mijn stelling slechter en heb uiteindelijk de partij opgegeven.

Aan bord 4 speelde Jan Willem van Kampen tegen een dame. Deze partij stond geheel vast, zodat er tot remise werd besloten. Uiteindelijk geen slecht resultaat voor Jan Willem van Kampen als je tegen twee dames moet spelen en er zelf maar een hebt.

Deze overwinning brengt ons thans op de eerste plaats in de vierde klasse C met nog twee uitwedstrijden te gaan is het nog niet bekend of wij deze plaats kunnen handhaven.

Sander Lamers

Klik hier voor de actuele stand en de persoonlijke uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *