ENO viertal 2 verslaat HSC Stork 3 met 3-1

Deze avond behaalde het ENO viertal, bestaande uit Sander, Jan-Willem, Chris en Bob een mooie overwinning.

ENO viertal 2, van links naar rechts: Bob, Sander en Jan Willem (Chris ontbreekt op de foto)

Sander overspeelde zijn tegenstander en was al snel klaar. Jan-Willem haalde een mooie remise, waarbij hij heel goed moest verdedigen. Chris moest, hoewel hij iets beter stond een eeuwig remise afdwingen. Anders had zijn tegenstander een Dame kunnen halen.
In mijn partij was het de “dood of de gladiolen”. Ik stond namelijk een kwaliteit achter en in objectieve zin verloren. Twee torens en een Dame tegen een toren, een paard en een Dame. Mijn tactiek was “aanvallen”. Met de torens kon mijn tegenstander de zevende rij halen en dan was het over en uit. Echter ik had een prachtig paard gedekt door een pion, die centraal op het bord stond. En toen kwam in alle bescheidenheid een geniale zet met het paard. Er dreigde nu mat in twee zetten. En mijn tegenstander moest dit goed verdedigen. Hij deed de verkeerde voortzetting en moest zijn Dame offeren. De overwinning lag toen voor het grijpen.
Uit mijn analyse blijkt, dat mijn tegenstander mijn paard had moeten slaan voor een toren. Dan was het nog een zware dobber geweest met een pion achter om een remise te halen.

Conclusie, we liggen nog op koers in deze competitie.

Bob Faber

Klik hier voor de actuele stand en de persoonlijke uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *