ENO V3 op koers voor kampioenschap!

Afgelopen donderdag mocht het 3e viertallenteam afreizen naar Rijssen. Voor wat betreft Rachel wel een grappig weetje: Deze externe wedstrijd is dichterbij haar huis dan wanneer ze een thuiswedstrijd in Nijverdal zou spelen. Ze was dus met de fiets gekomen!

Dit was een spannende en belangrijke wedstrijd, omdat ENO V3 nog kampioen van hun klasse kan worden. Zoals gebruikelijk was het hele team weer aanwezig, inclusief de inmiddels voldoende opgeknapte Eric Klaassen. Heel fijn!

Dan het verloop van de wedstrijd:

Chris was als eerste klaar. Hij had de opening niet zo best gespeeld en liet wit een pion winnen op e5. Hier is hij lang gerokeerd, maar wit heeft een stevige aanval. Echter besluit zijn tegenstander om hier alles weg te geven: 21 Tab1??-Lxe1 22 Txe1-Txd4 23 Dg4??-Txg4 en opgave.

En ook bij Erik Eikenaar zat het mee! Wit speelt in principe een prima partij, maar maakt hier een grote fout. De loper op d4 staat aangevallen en hij besluit te verdedigen met 14 Dd3??. Echter kan Erik nu alsnog de loper slaan. 14 Dd3?-Pxd4! En wit staat een stuk achter, omdat Dxd4 de dame zou verliezen na …Lxc5. Dit stukwinst heeft Erik niet meer weggegeven en zo stond ENO gauw 2-0 voor.

Rachel had een prima partij gespeeld en staat hier zelfs gewonnen. Haar tegenstander heeft een stuk gegeven voor een pittige aanval. Hier moet wit 24 Pxh3 spelen. Echter greep Rachel in tijdnood mis met 24 Dxh3?-Pg4+ en nu kan ze kiezen tussen dameverlies of mat. En dat tweede gebeurde helaas.

Van Eric Klaasen helaas geen fragment, maar ook hij heeft keurig gespeeld. Hij kreeg in het late middenspel een stuk aangeboden. Hij pakte het net niet helemaal handig aan, door zwart de combinatie van paard en toren te laten houden. Het paard had ook al geruild kunnen zijn. Zijn tegenstander heeft nog erg lang gestreden en geprobeerd om complicaties op te werpen, maar uiteindelijk werd ook hij mat gezet.

3-1 dus! Een uitstekend resultaat, waarna ENO nu 3 matchpunten los staat van de rest, met nog twee wedstrijden te gaan. Kan haast niet meer fout gaan, toch? We hopen het van harte, want in het gezamenlijke etentje dat volgt op kampioenschap, heeft iedereen heel veel zin!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *