ENO avond 1 – Ons Genoegen 1 7,5 – 0,5

Een monsterzege!

Op deze kille decemberavond gingen wij met twee auto’s naar Almen. Een nieuwe locatie voor de meesten van ons. De Tom Tom bracht ons op de plek des bestemming. Het was ongeveer 45 minuten rijden via Holten en Laren.

In het begin leken de partijen redelijk gelijk op te gaan. Echter dat was schijn. Amir pakte zoals zo vaak het eerste punt met een mooie aanval door het midden. Ook Dick en Bob haalden al snel het punt binnen. In Bob’s partij gaf de tegenstander te veel stukken spontaan cadeau. Wim ’s tegenstander bood remise aan met een pion meer, hetgeen Wim direct accepteerde.

De andere partijen duurden iets langer. Niels haalde een mooie overwinning met de oppositie van de koning. Dennie had een vrijpion, die hij verzilverde.

Adriaan speelde weer een gedegen partij. Met een mooi paard was een vorkje onontkoombaar en de overwinning was binnen.

Toen speelde alleen Etiën nog. Tot in de late uren was dit een zeer boeiende partij met wisselende kansen. Wellicht stond zijn tegenstander zelfs iets beter. In een moeilijk eindspel hield hij het hoofd koel en wist hij de overwinning binnen te slepen. De tijdnood bij zijn tegenstander speelde ook een rol.

Kortom, ENO avond 1 ligt op koers.

Klik hier voor de actuele stand en de persoonlijke uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *