ENO avond 1 koploper na overwinning tegen Almelo 1

De wedstrijd tegen Almelo was uiteindelijk nog spannend. Etiën en Adriaan haalden de verwachte winst. Ook Niels voldeed aan zijn verplichting.
Alleen Amir verloor. Met een pion minder kon hij het eindspel niet houden. Op dat moment was de stand 3-1 in ons voordeel.

De overige vier partijen waren nog volop in de strijd. Het kon nog alle kanten op. Peter verloor zijn partij. Toen moesten Wim, Dick en ondergetekende de overwinning zien binnen te halen. Wim stond echt beter, maar hij accepteerde remise tegen Erik Mijnheer. In mijn partij stond ik een pion achter. Remise leek het hoogst haalbare. Mijn tegenstander zag ook geen winstmogelijkheden en gaf in tijdnood een pion weg. Achter mij hoorde ik plotseling, dat Dick had gewonnen. De stand was dus 4,5-2,5 in ons voordeel. Op dat moment accepteerde ik de remise en de eindstand was 5-3. Ik had mijn tegenstander nog wel door de klok kunnen jagen. Mijn Koning stond erg gunstig. Ik was in een “sociale bui ”en wilde mijn tegenstander met een goed gemoed richting Almelo laten gaan.

Conclusie, ENO 2 ligt nog mooi op koers. Op 12 maart wacht Rijssen. De apotheose vindt plaats op 3 april tegen Raalte.

Bob Faber

Klik hier voor de actuele stand en de persoonlijke uitslagen.

Niels versloeg Jos Hobert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *