ENO viertal 2 verliest bij Pallas V1 3,5-0,5

De eerste wedstrijd van de competitie 2019-2020 bracht ons naar Deventer. Het was voor mij de eerste keer om deze mooie Hanzestad te spelen. Sander nam een soort kruipdoor/ sluipdoor route o.a. via Heeten. Dat is namelijk het directe gevolg van het gebruik van de Tom-Tom: namelijk de kortste weg, alleen wel via onbekende kleine weggetjes. We waren precies op tijd in het clubgebouw van Pallas de Schalm. Guy Bielderman liep ook nog rond, zag ik  in een korte blik op de speelzaal. De wedstrijd verliep niet voorspoedig.

Aad stond een stuk achter en Sander had een iets slechtere stelling. Echter Jan Willem stond heel goed; zelfs een toren voor. Toch liet hij de winst schieten en verloor nog de partij.

Ik was verwikkeld in een boeiend gevecht met kleine winstkansen. Mijn tegenstander verdedigde goed en uiteindelijk moest ik nog via een eeuwig schaak remise eruit slepen.

In het pikkedonker nam Sander wederom een toeristische route, waarvan wij echter  weinig konden genieten. Tegen twaalf uur keerden wij weer terug ons vertrouwde Hellendoorn.

Bob Faber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *