ENO avond 1 wint bij Park Stokhorst 1 1,5-6,5

De eerste wedstrijd van de competitie 2019-2020   bracht ons naar Enschede. Het is altijd een  beetje zoeken hoe je precies bij de clubgelegenheid moet komen, maar we waren precies op tijd. Trouwens van te voren was er nog even lichte paniek in de Brake. Dennie meldde zich plotseling nog af; daarmee hadden we voor vier personen ook geen vervoer.

Peter was onze reddende engel als chauffeur en invaller. Uiteindelijk konden we precies op tijd de wedstrijd beginnen. Met Adriaan, Mark en Etiën in ons team zijn we natuurlijk  vrij sterk. Het werd  dan ook een makkelijke avond. Zelf was ik snel klaar. Mijn tegenstander deed veel “verkeerde” zetten. Ik won een toren en het eindspel was een simpele zaak.

In alle partijen stonden we beter. Wim stond alleen iets slechter met een kwaliteit achter. In een spannend eindspel moest hij zich gewonnen geven. Mark speelde uiteindelijke remise.

De andere spelers haalden de overwinning.

Dick had nog een merkwaardige spelsituatie. Zijn tegenstander liet zich schaak staan, terwijl hij een Dame zet deed in plaats van het opheffen van het schaak. Dan geldt het principe “aanraken is zetten”. Met de Dame moest hij toen het schaak opheffen en dat betekende het verlies van de Dame. Uiteraard gaf zijn tegenstanders  toen op.

Kortom, dit is een goede start voor avond ENO 1.

 

Bob Faber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *