Tata Steel Chess Wijk aan Zee, 2019

Op donderdagavond 10-01-2019 zijn Marco en Dennie vertrokken richting Noord-Holland om deel te nemen aan de weekendvierkampen van het Tata Steel Chess in Wijk aan zee van vrijdag 11-01 t/m zondag 31-01 plaats vinden. Rond 22:30 zijn we aangekomen op het park in Warmerhuizen waar we jaarlijks verblijven tijdens het toernooi. Dit is zo’n beetje 30 minuten rijden naar Wijk aan Zee.
Voordat we vrijdag 11-01 naar wijk aan zee te rijden om ons aan te melden moesten er eerst nog een aantal boodschappen worden gehaald en we moesten Rody oppikken op het station in Beverwijk.

Eenmaal aangekomen hebben we ons gelijk aangemeld en zijn naar onze vaste cafetaria gedaan om daar heerlijk te genieten van een patatje. Na het eten zijn we terug gelopen naar de locatie waar het
evenement plaats vindt en hebben we ons plekje opgezocht aan het schaakbord.

Na het openingswoord en de gong werden de handen geschud en kunnen de partijen beginnen. Rody en Marco spelen in groep 5 en Dennie in groep 4. Dennie was na ongeveer 90 minuten al klaar met zijn 1e partij, Dennie bood zijn tegenstander remise aan en deze werd al vrij snel geaccepteerd. Marco en Rody waren nog bezig en aan de partijen te zien kon dit ook nog wel even duren. Dennie meldde zicht bij Marco om door te geven dat hij klaar was met zijn partij en richting de bar te gaan om daar een biertje te nuttigen. ( we hebben de afspraak dat de 1e die klaar is zich meldt bij de ander zodat die terug kan rijden naar het huisje ). Eenmaal aan de bar kwam Dennie een oude bekende tegen, Tom Officier was ook van de partij en die was ook al vrij snel klaar met zijn partij. Na een tijdje bijgekletst te hebben meldde Marco zich ook dat hij helaas had verloren. Vlak daarna verloor Rody helaas ook zijn 1e partij. Dit was niet echt een beste 1e dag voor de schakers van ENO… Eenmaal terug in het huisje werden er nog een aantal biertjes genuttigd tijdens een gezellig potje yahtzee.

De 2e ronde op zaterdag begon al om 13:00. Dennie was wederom snel klaar, na zetten herhaling was wederom remise de uitslag. De 2e partij van Marco helaas niet goed, Marco moest na een zware partij opgeven tegen een erg sterk spelende speler uit Duitsland. Alleen Rody was nu nog bezig, toen we de stelling zagen wisten we al wel dat deze stelling op remise uit zou komen, alleen de tegenstander van Rody probeerde er nog door te komen, maar Rody zag al lang dat dit nutteloos was. Een tijdje later wist zijn tegenstander ook dat die niet verder zou komen dan remise. Bij terugkomst in het huisje heeft Rody een heerlijke stamppot wortelen en uien gemaakt en na de tijd werden er uiteraard weer de biertjes genuttigd.

Op zondag was de laatste ronde gepland, maar voordat we naar Wijk aan zee gaan moest het huisje nog worden schoongemaakt, want na het toernooi zouden we niet eerst weer terug gaan naar het huisje. Wederom was Dennie als 1e klaar met zijn partij. Helaas moest Dennie de partij opgeven tegen een erg sterk spelende tegenstander. Een tijd later meldde Marco zich om door te geven dat hij van de vervelende 0 af was. Hij en zijn tegenstander zijn tot een remise overeen gekomen. Rody stond er op dat moment erg goed voor in het begin van het eindspel en won vervolgens ook de partij waardoor hij netjes 2e in de poule is geworden. Voordat we terug naar Nijverdal gaan kwamen we onze oude teamgenoot Bert Buisman tegen. Bert die was een dagje wezen kijken bij het evenement. Het was een zeer geslaagd toernooi en volgend jaar gaan we zeker die kant weer op.

Resultaten:
Rody 1.5 uit 3
Marco 0.5 uit 3
Dennie 1 uit 3

Rody Brinkhuis, Marco Lamers, Dennie Klink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *