Schoolschaakkampioenschap gemeente Hellendoorn!

Dit jaar hebben zich 19 teams ingeschreven voor het schoolschaaktoernooi van de gemeente Hellendoorn. Dit toernooi wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door ENO in ons clubgebouw.

Woensdag 30 januari om 14:00 uur startte de eerste ronde voor de 76 schoolkinderen. Al snel komen de eerste ‘matjes’ op het bord, en hoor je kreten van plezier én teleurstelling. de sfeer blijft altijd heel leuk onder de deelnemers. Ook de aanwezige ouders en begeleiders die hun kroost bijstaan, genieten mee.

Een partij duurt maximaal 15 minuten. Als er dan nog geen uitslag is, wordt door de vrijwilligers van ENO gearbitreerd. Soms lastig, maar met wat overleg geeft dat nooit problemen. Na een paar rondes komen de beste teams al boven drijven, echter ook in de lagere regionen zie je dat er heel veel talent aanwezig is. De opmerking van Dick dat de kinderen bij ENO zich verder kunnen bekwamen in het schaken, slaat aan. Niels krijgt later heel wat vragen van ouders te verwerken.

De “Reggewinde 1”, getraind door Bob Faber, stak uiteindelijk met kop en schouders boven de rest uit en veroverde met speels gemak het kampioenschap.

De enige concurrent was hun eigen tweede team. Het tweede team van “Op Weg” werd derde. Bij de jongens zijn vier spelers met 7 uit 7. Vanwege de weerstand (1e bord, 1e team) is Torben heetkamp uitgeroepen tot kampioen! Er is één meisje die ook alles heeft gewonnen. Dat is Charlotte Harmsen, van hetzelfde team!

De beste teams kunnen zich nu aanmelden voor het schoolschaakkampioenschap van Overijssel. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *